Persbericht!!! We staan in de krant met een nieuw product: Vakmasters ZZP vrij & zeker

11-11-2016

Persbericht         

 

Aannemers krijgen zekerheid, zzp’ers weer klussen

Vakmasters Twente komt met oplossing voor ‘dolende’ zzp’er

Vakmasters Twente, de eigen uitzendorganisatie van meer dan zeventig aannemersbedrijven in Almelo, Wierden en omstreken, krijgt een dienst speciaal voor zzp’ers in de bouw: Vakmasters vrij & zeker. De nieuwe service is gunstig voor zowel zzp’ers als voor aannemers/opdrachtgevers en bant alle risico’s uit die de nieuwe wet DBA met zich meebrengt. Met haar speciale zzp-dienst wil Vakmasters Twente een klemmend probleem voor zowel zzp’ers als aannemers uit de bouwwereld helpen.

Sinds mei van dit jaar is de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties van kracht. De nieuwe wetgeving is bedoeld om meer helderheid te brengen in de arbeidsrelatie tussen de kleine zelfstandige zonder personeel en diens opdrachtgever en schijnzelfstandigheid een halt toe te roepen. Enkele maanden na invoering blijkt dat de wet slecht uitpakt: duizenden zzp’ers zijn hun opdrachten kwijtgeraakt omdat ze – uit vrees van opdrachtgevers voor naheffingen – geen of veel minder werk krijgen.

Dit speelt in Twente ook in de bouwsector, constateerde Vakmasters Twente. Uitgerekend nu de markt sterk aantrekt en er meer dan ooit behoefte is aan ervaren vakmensen. ‘Dus we hebben uitstekende timmerlieden, metselaars en tegelzetters die geen opdrachten meer krijgen en bouwondernemingen die zitten te springen om personeel. Maar de een krijgt geen werk, de ander durft geen opdracht meer te geven. Dàt dilemma gaan we als Vakmasters vrij & zeker verhelpen’, aldus Jeannet Bijker van Vakmasters Twente. ‘En we gaan het voor de zzp’er nog aantrekkelijker maken ook.’

Bij de nieuwe dienst Vakmasters vrij & zeker kunnen zzp’ers zich simpel aanmelden. Zij geven aan welk werk ze willen doen en op welke tijden. Vakmasters neemt de acquisitie van de zzp’er over en zoekt – op basis van de wensen – een geschikte opdracht/opdrachtgever. Ook wat het inkomen betreft, biedt het uitzendbureau meer zekerheid. Werken tegen (te) lage vergoedingen is er niet meer bij, er worden uurlonen conform de cao uitbetaald, inclusief ADV en het bouwpensioen. Dat laatste moeten zzp’ers nu allemaal zelf regelen – en wordt in verband met de hoge kosten vaak achterwege gelaten. Vakmasters vrij & zeker zorgt bovendien voor de afdracht van sociale verzekeringen, waardoor de risico’s bij ongeval of ziekte voor de ZZP-ers zijn afgedekt èn in de vakantie worden ze doorbetaald.

De voordelen voor de ‘dolende’ zzp’er zijn volgens Bijker evident, maar ook voor de aannemers biedt het nieuwe Vakmasters vrij & zeker grote voordelen. Door in het vervolg de zzp’ers via Vakmasters vrij & zeker in te schakelen, lopen ze geen enkel risico meer op (torenhoge) naheffingen als niet aan de nieuwe, strenge regelgeving is voldaan. Bovendien zijn ze verzekerd van geroutineerde vakmensen en een betrouwbaar aanspreekadres.

Over Vakmasters Twente

Vakmasters Twente is een gecertificeerde uitzendorganisatie die is opgericht door meer dan 70 aannemersbedrijven in en rond Almelo. Ze is gespecialiseerd in het uitzenden van jonge gediplomeerde bouwvakkers, ervaren personeel, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, middenkader en hoog opgeleide mensen in de bouw. Vakmasters Twente opereert vanuit het pand van Bouwmensen Twente Almelo, het opleidingsbedrijf van de bouwbedrijven in Almelo en omgeving. Het uitzendbureau Vakmasters Twente onderscheidt zich van andere uitzendbureaus door onder meer conform de cao Bouwnijverheid te betalen – inclusief ADV en pensioenafdracht.

Alle nieuwsberichten

Geen passende baan in ons bestand?

Laat uw gegevens achter en wij brengen u in contact met een werkgever.

Plaats uw CV