Quincy zit helemaal op zijn plek via Vakmasters

De Tilburgse Quincy wilde eigenlijk automonteur worden. Maar de opleiding viel hem een beetje tegen. ,,Toen ben ik bij mijn vader gaan werken. Hij heeft een klus- en dakdekkersbedrijf. Maar wij botsten nogal. Dus werd het tijd iets voor mezelf te gaan doen.”

Hij ging naar een bouwopleiding in Breda om voor tegelzetter te leren. ,,Waarom? Tja, ik moest toch wat. En ik had bij mijn vader gezien dat dakdekken niet mogelijk is als het regent of heel heet is. Dus zocht ik werk dat ik binnen kon doen, dus zo kwam ik bij tegelzetten uit.”

Misschien niet de beste motivatie, maar het pakte goed uit: als tegelzetter voelt Quincy zich helemaal op zijn plek. Hij behaalde niveau 2 en startte in december vorig jaar via Vakmasters bij De Kok in Breda als leerling tegelzetter. ,,Nog langer naar school gaan was niks voor mij. Ik wilde werken, geld verdienen.” Op 2 september dit jaar kreeg hij een vaste baan bij De Kok. ,,We zijn nu bezig in een appartement in Breda. In de badkamer staan de tegels helemaal bol, omdat er een mdf-plaat achter zit. Als dat vocht opneemt, zet het uit. Die tegels moeten er dus af.”  Hij is helemaal tevreden met zijn beroepskeuze. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin, het is een goede keuze geweest. En heel fijn dat ik zo geholpen ben door Vakmasters.” Jack Smit van Vakmasters is ook blij met dit succesverhaal: ,,Het is onze doelstelling om kandidaten in de bouw te begeleiden naar een vaste baan. Mooi dat dit bij Quincy zo heeft uitgepakt.”

Quincy’s toekomstplan ligt al ver klaar. Eerst aan de slag bij De Kok, en dan later misschien ooit het bedrijf van zijn vader overnemen. Want zo’n handige vader, dat is in alle opzichten mooi meegenomen. ,,Ik ben aan het kijken voor een eigen huis. Het liefst een kluswoning, want pa kan bijna alles zelf. Dus samen kunnen we er vast iets moois van maken.”