Nieuwsbrief december Relaties met o.a. Kerstwens, Uitstel Wet DBA, VCU-certificering

22-12-2016

 

Dit is de nieuwsbrief van Vakmasters Personeelsdiensten
View this email in your browser
 
 
Vakmasters is uw eigen uitzendbureau dat is opgericht door en voor de bouwbedrijven in de regio.
Dit is de nieuwsbrief van Vakmasters Regiokantoor Oss. Hierin staat informatie over recente ontwikkelingen in de bouw, de uitzendbranche en bij ons. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.
In deze nieuwsbrief: Kerstwens, Eindejaarssluiting, Uitstel Wet DBA, VCU-certificering, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Onze diensten.
 
 
Team Vakmasters

Céline Schokker
Accountmanager 
06-55170952  c.schokker@vakmasters-ossnijmegen.nl

Elke van Esch
Recruiter 
06-15668828  e.vanesch@vakmasters-ossnijmegen.nl
 
Hanneke Bartels
Recruiter
06-15182439  h.bartels@vakmasters-ossnijmegen.nl

Nicole Verschueren
Recruiter
0412-782567 n.verschueren@vakmasters-ossnijmegen.nl

 

Fijne Feestdagen en een mooi 2017!Vakmasters Regiokantoor Oss wenst u fijne feestdagen toe. Ook in 2017 staat wij weer met veel plezier voor u klaar. Op ons kunt u bouwen!

Céline Schokker, Elke van Esch,
Nicole Verschueren en Hanneke Bartels

 

Kantoor dicht tussen Kerst en Oud&Nieuw

Van maandag 26 december t/m zondag 1 januari zijn wij gesloten.
Vanaf maandag 2 januari zijn wij weer aanwezig.

 

Uitstel Wet DBA

Vanaf 1 mei 2016 zijn de Wet DBA en de modelovereenkomsten in het leven geroepen ter vervanging van de VAR. In plaats van te leiden tot meer duidelijkheid, bleek de wet met name te leiden tot verlies van opdrachten voor ZZP’ers. De overgangsperiode, die aanvankelijk zou lopen tot 1 mei 2017, is nu verlengd tot in ieder geval 1 januari 2018. Dit betekent dat de Belastingsdienst de wet tot 2018 niet gaat handhaven. Er worden dus geen boetes uitgedeeld of naheffingen gedaan, tenzij er sprake is van kwaadwillendheid waarbij er duidelijk een  werkgevers-werknemersrelatie bestaat. In het overgangsjaar zullen knelpunten in de wet worden opgelost. Zo zal onder andere de definitie van loondienst onder de loep genomen worden, om te bepalen of deze nog wel aansluit bij de huidige praktijk.
De overgangsperiode betekent echter niet dat er nu geen werk meer aan de winkel is.Aannemers moeten kunnen aantonen dat ze in de overgangsperiode actief met de wetswijziging bezig zijn. Ook de modelovereenkomsten blijven bestaan. Vakmasters zal deze overeenkomsten blijven hanteren. De moeilijkheid zit hem echter met name in de naleving van de overeenkomst in de praktijk….
Mocht u vragen hebben of advies willen over de Wet DBA en de inzet van ZZP’ers, neem dan gerust contact met ons op.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een term die steeds vaker voorbij komt. Ook wij zijn ons bewust van de rol die we kunnen innemen bij deze manier van bedrijfsvoering. Wij kijken hierbij met name naar de sociale kant. Wij koppelen natuurlijk heel graag vraag (vacature) en aanbod (kandidaat) aan elkaar. Hierbij helpen wij ook kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Soms door werk op basis van SROI-invulling, maar ook door in goed overleg met opdrachtgevers te kijken of er mogelijkheden zijn voor de kandidaat. Wij zetten hierin graag een stapje extra. Op deze manier hopen wij iedereen een kans te kunnen geven om aan de slag te gaan op een leuke werkplek.

 

VCU-certificering

Op dit moment zijn wij bezig met de VCU certificering. Deze certificering  is er voor uitzendbureaus waarvan de medewerkers  werk uitvoeren met een verhoogd risico, zoals in de bouw. Hierdoor wordt ons VG-beleid geoptimaliseerd en kunnen wij straks nog beter onze uitzendkrachten informeren over mogelijke gevaren op de bouw. Door deze certificering kunt u erop bouwen dat wij de veiligheid van onze medewerkers hoog in het vaandel hebben staan. 
U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang.

 

Bent u op zoek naar (flexibel) personeel? 

De Bouw trekt aan! Er wordt veel gebouwd, de werkgelegenheid neemt toe, maar waar vindt u nu nog goede vaklieden? Voor deze vraag bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij kunnen met u meedenken- en zoeken. Wij horen graag naar wie u op zoek bent, en voor wat voor werk, zodat wij dé geschikte kandidaat bij u kunnen voorstellen. De keuze is vervolgens altijd aan u! Tevens kunnen wij u ondersteunen bij de invulling van SROI-uren en ZZP-bemiddeling.
Hieronder een overzicht van de diensten die wij leveren:
 • Uitzenden en Detacheren
  Hierbij gaan wij op zoek naar uw nieuwe medewerker en deze medewerker komt ook bij ons op de loonlijst. Deze dienst is onder andere interessant wanneer u een tijdelijke piek wil opvangen of wat langer de tijd wil nemen voordat een medewerker bij u in dienst komt.
   
 • Ondersteuning bij invulling van SROI-uren
  Wanneer er SROI-uren op een project gemaakt moeten worden, kunnen wij u helpen bij de invulling hiervan. Wij gaan op zoek naar een kandidaat die voor een dergelijke werkplek in aanmerking komt.
   
 • ZZP-bemiddeling
  Vindt u het ook zo lastig met alle wijzigingen rondom het werken met ZZP’ers?
  Wij kunnen bemiddelen tussen u en ZZP’ers. Wij zorgen voor de benodigde, door de Belastingdienst goedgekeurde documenten. Voor u is het dan alleen een kwestie van het volgen van de overeenkomst.
   
 • Geschikte kandidaat al gevonden, maar juridisch werkgeverschap liever uit handen: Payrolling
  Waarom Payrolling?
  * Geen juridisch werkgeverschap
  * Geen salarisadministratie
  * Geen arbeidsrechtelijke risico’s
  * Geen loondoorbetalingsverplichting bij ziekte
   
 • Wij zoeken uw nieuwe vaste medewerker, die bij u op de loonlijst komt: Werving en Selectie
  Bij Werving en Selectie gaan wij op zoek naar uw nieuwe medewerker. Wanneer wij hem of haar gevonden hebben, komt de medewerker bij u op de loonlijst.
  De kosten voor een werving- en selectietraject worden pas na plaatsing bij u in rekening gebracht. Dit is in ons geval een vast percentage van het bruto jaarsalaris van de betreffende kandidaat cq. aankomend medewerker.
 
 

www.vakmasters-ossnijmegen.nl

 
 
 
Deze nieuwsbrief komt tot stand door Vakmasters Regiokantoor Oss.
Adres: Gasstraat Oost 12, 5349 AV  Oss
Telefoonnummer: 0412-782567

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 

 

Alle nieuwsberichten

Geen passende baan in ons bestand?

Laat uw gegevens achter en wij brengen u in contact met een werkgever.

Plaats uw CV